Biografie

Charlotte Liza ten Brink werd geboren op 12 januari 1988 in Amsterdam. Ze groeide op als middelste in een gezin van vijf meisjes. Toen ze klein was had Charlotte al cello-les en pianoles. Pianospelen vindt ze nog steeds heerlijk om te doen.

Tijdens haar middelbareschooltijd op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium was Charlotte zoveel mogelijk bezig met zingen. Ze besloot het serieus aan te pakken en nam zangles op de gerenommeerde zangschool van Babette Labeij. Daar werden haar de grondbeginselen van het zingen bijgebracht. Bijzonder is het dan ook, dat ze daar tegenwoordig zelf zangdocent is, en zo haar kennis weer doorgeeft aan groepen jonge zanger(essen). Maar Charlotte is kritisch, ambitieus en perfectionistisch, en vindt dat ze nooit is uitgeleerd. Ze besluit privéles te nemen: eerst bij Kees Taal, en recentelijk, tot op de dag van vandaag, krijgt ze regelmatig les van Harjo Pasveer. 

Nadat ze haar middelbare school had afgerond besloot ze een jaar leuke dingen te gaan doen en te gaan werken bij restaurant Pasta e Basta in Amsterdam, waar de bediening ook zingt voor de gasten. Een perfecte plek om meer ervaring op te doen in optreden voor veel publiek. Naast haar werk bij Pasta e Basta ging ze communicatiewetenschappen studeren aan de UvA. Toch bleef zingen altijd haar grootste interesse hebben, en trad Charlotte steeds vaker op.

In 2009 deed Charlotte mee aan televisieprogramma Popstars, waar ze het tot de kwartfinale schopte. Een jaar later werd ze gevraagd om mee te doen aan de eerste editie van The Voice of Holland, en, met succes: ze bereikte de liveshows. Van de talentenjachten leerde Charlotte ontzettend veel, en daarnaast gaven ze haar het laatste duwtje om haar droom na te jagen: het maken als zangeres. Begin 2011 stopte Charlotte met haar studie om zich volledig op haar zangcarrière te richten. Niet langer wilde ze zich door anderen laten voorschrijven wat ze moest doen, of wat ze wel en niet mocht zingen. Ze besloot zelf de touwtjes volledig in handen te nemen, en richtte haar eigen platenlabel, ‘Dot’s Records’, op. Met producer Nando Eweg dook ze de studio in om te werken aan haar eigen muziek. Een jaar later was het eindelijk zo ver: haar eerste single ‘Fool’ ligt in de winkels. Een droom die uitkomt.

Daarna besloot ze de tijd te nemen om eigen nummers te gaan schrijven. Samen met haar producers en bandleden Jimmy van den Nieuwenhuizen en Roy Beukers van ‘the Superhero suite’ ging ze opnieuw de studio in. Binnenkort komt haar EP ‘Ride of Passage’ uit, bestaande uit alleen zelfgeschreven nummers. En dat is pas het begin. Want, zegt ze: “Het belangrijkste aan muziek is dat je er je emoties en gevoelens mee kan overbrengen. Mensen raken met je stem, dat is het mooiste wat er is”.